17 липня 2016 р. в с. Червоний Жовтень Станично-Луганського району 4 невідомі особи близько 7 ранку прийшли до виборчої дільниці та стверджують, що вони є членами виборчої комісії. У той же час зазначені особи не мають жодного посвідчення, яке підтверджує їх статус.

Через присутність сторонніх осіб виборча комісія не змогла вчасно провести ранкове засідання та відкрити виборчу дільницю для голосування о 8 ранку.

За повідомленням громадського спостерігача ОПОРИ Сергія Воронкіна, який спостерігає на цій виборчій дільниці, зараз керівництво комісії викликало міліцію, яку чекають вже 30 хвилин. Присутні правоохоронці забрали паспорти у сторонніх осіб, щоб переписати їх дані та чекають слідчих для того, щоб прийняти заяву від голови комісії. У той же час станом на 8 год. 10 хвилин біля виборчої дільниці вже зібралось 5 виборців, які хочуть проголосувати, але виборча дільниця закрита та невідомо коли відкриється. 

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.