4 грудня в Херсоні була зафіксована листівка, яка може містити ознаки «чорного піару» проти лідера політичної партії «Громадянська позиція» та потенційного кандидата на пост Президента України Анатолія Гриценка. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

На листівці розміщені фото Анатолія Гриценка й військової техніки. А також напис: «Продав захист – продасть Україну»  виконаний в біло-синьо-червоних кольорах, що може асоціюватись із державним прапором РФ. Таким чином створюється враження, що зазначена техніка була продана і списана під час перебування Анатолія Гриценка на посаді Міністра оборони України та голови комітету ВРУ з питань національної безпеки та оборони.

4.12.2018 Kherson oznaki chernogo piara1

4.12.2018 Kherson oznaki chernogo piara2

Як прокоментував ОПОРІ голова Херсонської обласної організації політичної партій «Громадянська позиція» Валерій Синявський, на подібні речі партійці не звертають увагу та повідомляти в поліцію не планують. «Воно працює вже в плюс, а не в мінус. На чорнуху відповідати чорнухою або виправдовуватися ми не бачимо сенсу. Чорнуху не перебити – це буде найбрудніша кампанія за весь час», – підкреслив він.

Синявський озвучив впевненість, що подібні матеріали надходять від політичних опонентів «Громадянської позиції» – «БПП «Солідарність» та ВО «Батьківщини», а також зазначив, що такі ж листівки були розклеєні в день приїзду Гриценка в Херсон 30 листопада. 

Ось як прокоментував такі припущення член обласної організації ВО «Батьківщина» та голова прес-центру Станіслав Трошин: «Методи чорного піару для нас не були прийнятні ніколи, ані в часи Ющенка, ані в часи Януковича, ні тим більш зараз, в часи Порошенка. Ми симпатизуємо всім демократичним силам і ніколи б не займались чорним піаром проти Анатолія Гриценка. Більше того, якщо ви відкриєте будь-яку районну чи обласну газету, то поряд з чорним піаром на Гриценка майже завжди розміщений чорний піар проти Юлії Володимирівни».

У херсонській організації партії «БПП «Солідарність» також запевняють, що не користуються брудними технологіями. «Якщо у них є якісь докази, нехай звертаються в правоохоронні органи й шукають винуватих. Але ми як партія ніколи такими речима не займалися, не займаємося і займатися не будемо. Це просто дискредитація. Ми завжди за справедливість, чесність, прозорість у всьому», – прокоментувала прес-секретар Херсонської територіальної організації партії «БПП «Солідарність» Каріна Шуригіна.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня 2018 року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Валерія Шапіро зазначила: «Агітація – це не лише розповсюдження закликів голосувати за когось, але й проти когось. У даному випадку наявні ознаки дочасної прихованої агітації, яка може спонукати виборців голосувати проти майбутньої кандидата».