17 липня 2016 р. на виборчій дільниці в с. Тишківка Марківського району (ВД №440230) члени виборчої комісії не поставили печатки виборчої дільниці на бюлетенях та розпочали голосування.

Як повідомляє громадський спостерігач ОПОРИ Лариса Шевченко, про те що виборчі бюлетені не мають печатки стало відомо лише після того, як 81 виборець проголосував. На це звернули увагу спостерігачі. Усього проголусувало 64 виборці на виборчій дільниці та 17 виборців на дому. Члени комісій не знали, що необхідно ставити печатку виборчої дільниці на бюлетенях. Після консультацій з окружною комісією було вирішено тимчасово припинити голосування та закрити виборчу дільницю, щоб поставити печатки на всіх бюлетенях.

Проголосовані бюлетені без печатки ДВК, які знаходяться в скриньках, було вирішено залишити до закінчення голосування. Однак цю скриньку поставили окремо та закрили для подальшого голосування. Меженська Ірина, голова дільничної комісії, повідомила спостерігачам ОПОРИ, що комісія має намір після закінчення голосування відкрити цю скриньку окремо та на проголосованих бюлетенях поставити печатки ДВК, оскільки вони забули це зробити до початку голосування. 

У той же час громадські спостерігачі ОПОРИ наголошують на тому, що ці бюлетені згідно із Законом України «Про вибори народних депутатів України» є не дійсними.

Громадський спостерігач ОПОРИ Лариса Шевченко повідомила, що наразі не зрозуміло, яке буде рішення комісії щодо бюлетенів без печатки ДВК.  

З 10 год. 40 хвилин голосування на дільниці продовжено, виборцям видаються бюлетені з печаткою ДВК.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.