Приєднуйтесь до перевірки голосувань місцевих депутатів У Харкові, Дрогобичі, Вінниці та Львові.

Давайте будемо разом розбиратись із тим, як у ваших містах депутати голосують за важливі теми. Ми вам допоможемо, адже у Львові, Харкові, Дрогобичі й Вінниці (rada4you.org/map) працюють спеціальні сервіси для полегшення аналізу поіменних голосувань.

ОПОРА шукає у містах людей, яким захочеться пірнути у багато поіменних голосувань (іноді тисячі), досліджувати публічні заяви депутатів і перевіряти чому не всі вони котики.

Ми запрошуємо до співпраці експертів/експерток, які в наступні 3 місяці проведуть кілька воркшопів у своїх містах, створять багато цікавих політик в спеціальному модулі на нашому сервісі, напишуть про те, чи правда депутати голосують за важливі для міста теми й допоможуть працювати з сервісом усім зацікавленим.

Дуже чекаємо на тих, хто вміє працювати з даними, не боїться json, знає як знайти й порахувати щось цікаве у excel/libreoffice/google speadsheets.

АЛЕ навіть якщо цих навичок немає і замість них величезна допитливість й бажання зануритись -- ми на вас чекаємо не менше!

Що треба робити:

  • Разом з аналітиками ОПОРИ провести у своєму місті воркшоп про використання й роботу сервісу

  • Створювати політики на своїх сервісах

  • Готувати аналітичні матеріали про те, чи відповідають висловлювання депутатів їхнім голосуванням

  • Просувати сервіс у ЗМІ та соціальних мережах

Бажано, але не обов’язково вміти працювати з даними у excel/libreoffice/google speadsheets, головне це ваше зацікавлення та бажання швидко навчитись.

 

Присилайте свої резюме на [email protected] до 11 грудня.