Довготермінові спостерігачі ОПОРИ зафіксували у м. Каховка білборд діючого депутата Каховської міської ради, а нині висуванця від Політичної Партії «Опозиційний блок», Павла Філіпчука, з якого він обіцяє комп’ютер у подарунок.

Фото було зроблене 22 вересня. На сьогодні, 26 вересня, Павло Філіпчук є кандидатом, на конференції місцевої організації Політичної Партії «Опозиційний Блок»  було прийнято рішення про те, що цей він очолить виборчий список партії на виборах до Каховської міської ради. 

Таким чином, обіцянка кандидата подарувати ноутбук та 27 чудових подарунків, які чекають на переможців дитячого конкурсу «Мої літні канікули», що розміщена на білборді біля автовокзалу у центрі міста, є порушенням, згідно  ч.4 ст.60 ЗУ «Про місцеві вибори», яка забороняє проведення передвиборної  агітації, що супроводжується наданням виборцям, в тому числі, і товарів та інших матеріальних цінностей.

0 23-09-Kahovka-pidkup-Filipchuk

За коментарями звертайтеся:

Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.