Потенційний кандидат у президенти від партії «УКРОП» Олександр Шевченко на своїй публічній сторінці у Facebook влаштував розіграш поїздки у Буковель та  особисту зустріч із ним за поширення допису. Так він прорекламував ефір із ним та письменником Василем Шклярем на черкаському телеканалі «ВІККА».

Зокрема, у дописі вказується таке: «Всі, хто вподобає, прокоментує та зробить репост даної інформації, візьме участь у розіграші супер-призу – «Вікенд у Буковелі на двох» та можливість зустрічі з Олександром Шевченком. Розіграш відбудеться у п’ятницю, 9 листопада».

8 11 2018 Cherkasy rozigrash poizdky 1

Пізніше, на його сторінці був опублікований схожий допис із анонсом чергового розіграшу вже із записом цього ефіру.

8 11 2018 Cherkasy rozigrash poizdky 2

За словами радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольги Коцюруби, надання безоплатних послуг або послуг за зниженою ціною під час виборчої кампанії кваліфікується як підкуп виборців. До офіційного старту виборчої кампанії порушення, яке тягне відповідальність, відсутнє. Проте кандидатом недотримані виборчі стандарти, зокрема рівності кандидатів.

Загалом, Олександр Шевченко періодично оголошує подібні розіграші. Таким чином рекламує не тільки свої ефіри, а й, до прикладу, свою політичну рекламу чи інформацію про перемогу на «праймеріз».

Нагадаємо, нині Олександр Шевченко є народним депутатом від виборчого округу №83 та директором туристичного комплексу «Буковель». Окрім цього, він є фаворитом президентських «праймеріз» партії «УКРОП». Вони проходять по всіх регіонах України. Зокрема, 2 листопада відбулися у Черкасах, де Олександра Шевченка також обрали кандидатом у президенти. Остаточні результати «праймеріз» будуть відомі 5 грудня, на з’їзді партії в Києві.