Благодійний фонд заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації, депутата обласної ради Євгена Рищука подарував продуктові набори 35 сім'ям з села Преображенка Каланчацького району.

Таку інформацію 30 листопада оприлюднив представник Благодійного фонду Євгена Рищука Олександр Салецький на своїй сторінці в Фейсбуці.

30 11 2018 Khersonshina prod nabor1

До публікації додається лист-подяка депутату обласної ради Євгену Рищуку від 35 сімей, які отримали продуктові набори. Лист підписаний головою ветеранської організації села Преображенка Каланчацького району, який знаходиться в межах виборчого округу №186.

30 11 2018 Khersonshina prod nabor2

У коментарі ОПОРІ Євген Рищук підтвердив інформацію про те, що він буде балотуватися на виборах Верховної Ради по 186 округу від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Відзначимо, що в 2015 році Євген Рищук пройшов від цієї ж політичної сили в Херсонську обласну раду, а з травня 2017 року почав виконувати обов'язки заступника голови Херсонської облдержадміністрації.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, діяльність благодійних фондів не підпадає під дію виборчого законодавства. «Саме тому доволі поширеною схемою прихованого підкупу виборців є діяльність благодійних фондів. Виборча кампанія ще не розпочалася проте діяльність благодійних фондів з чіткою прив’язкою до імені кандидата вже запущена, таким чином можна прогнозувати, що фонд активно діятиме і в межах виборчого процесу», – наголошує вона.