Інцидент трапився 21 листопада. О 13.30 у центрі Сум біля будівлі «Укртелекому» невідомі обмалювали намет, на якому був зображений лідер обласного осередку партії «Наші» Олександр Соколов.

«До поліції надійшло повідомлення про те, що кілька молодих людей знаходяться біля намету однієї з політичних сил і заважають працювати. На місце події  виїхали працівники поліції, які запросили молодих людей, а це молодики 17-24 років до Сумського відділу поліції для з'ясування обставин. Пізніше надійшло письмове звернення від представника цієї політичної сили про те, що нібито був пошкоджений намет шляхом нанесення фарбою з балончика. Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 кримінального кодексу України, яка кваліфікується як хуліганство, і в рамках кримінального провадження проводяться слідчі дії», – розповів ОПОРІ спеціаліст відділу комунікації ГУНП України в Сумській області Володимир Кузьменко.

22 11 2018 Sumy Muraev obmalyuvali namet

Першими новину повідомило видання «SumyToday». Вони також розмістили відео користувача соцмереж, на якому можна побачити перші хвилини конфлікту. Щоправда, самого моменту пошкодження намету на відео немає.

«Причину даних подій я чітко пов’язую із зростанням популярності партії «Наші» на Сумщині, та активною громадянською позицією місцевої партійної команди», – зазначив у розгорнутому письмовому коментарі лідер сумського осередку партії «Наші» Олександр Соколов. – «Події 21 жовтня – далеко не перший прояв брудних політичних дій щодо партії «Наші» в Сумах. Так, днями було пошкоджено фарбою низку наших білбордів, близько трьох тижнів тому нашу громадську приймальню пікетували молодики, що розповсюджували абсолютно недостовірну інформацію щодо партії та її прихильників».

Як зазначила координаторка спостереження ОПОРИ за виборами в Сумській області Ірина Стегній, до того часу, поки виборча кампанія офіційно не розпочалась, зараз подібні випадки кваліфікуються як хуліганські дії, а от під час відведеного законом часу для агітації це може сприйматися також і як перешкоджання діяльності кандидата.

Відповідно до ч. 1 ст. 44 та ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента»передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

Нагадаємо, спостерігачі ОПОРИ вже фіксували пошкодження білбордів цієї ж політичної сили на Житомирщині, Тернопільщині та Чернігівщині.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Сумській області