Офіційний старт виборчого процесу, який визначить кому дістанеться найвища посада в країні, припадає на 31 грудня 2018 року. Проте, вже зараз потенційні кандидати розпочали свою публічну діяльність з ознаками передвиборчої агітації. Не виключенням стала і Рівненщина.

Потенційні кандидати активно рекламують себе на сітілайтах та білбордах. Також в регіонах активізувались місцеві осередки політичних партій. З партійних наметів роздається друкована продукція з описом діяльності потенційних кандидатів на пост Президента. Також практикуються особисті зустрічі з різними цільовими аудиторіями. На Рівненщині майбутні кандидати найчастіше зустрічалися з представниками ЗМІ, підприємцями, студентами та медиками. Окремі політичні діячі проводили зустрічі з однопартійцями та мітинги на свою підтримку.

Зокрема, протягом вересня-листопада 2018 року Рівненщину відвідали 8 потенційних кандидатів: Юлія Тимошенко (ВО «Батьківщина»), Анатолій Гриценко («Громадянська позиція»), Роман Безсмертний, Юрій Дерев’янко («Рух нових сил»), Олег Ляшко (Радикальна партія Олега Ляшка), Олександр Шевченко («Українське об’єднання патріотів – УКРОП»), Руслан Кошулинський (ВО «Свобода») та Валентин Наливайченко («Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість»). Останній відвідав Рівненщину двічі.

Першим, хто відвідав Рівненщину з потенційних кандидатів, став Роман Безсмертний. Так, 4 вересня політик мав декілька ефірів в місцевих ЗМІ, зокрема, на «Радіо Трек» та «Рівне Вечірнє». На ефірах Роман Безсмертний розповідав про безпеку, війну та мир на Донбасі та його плани щодо участі у виборах Президента.

30 11 News Rivne Foto 1

Фото – «Рівне вечірнє»

8 вересня у Рівному свій план відновлення миру представив Валентин Наливайченко (Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість»). На заході були присутні однопартійці, прихильники партії, ЗМІ та громадські активісти. Вдруге політик відвідав Рівненщину 19 листопада. Він побував у Рівненському державному гуманітарному університеті, де мав зустріч зі студентами та викладачами навчального закладу. Також під час свого візиту політик зустрівся з працівниками Рівненського діагностичного центру.

30 11 News Rivne Foto 2.jpg

Фото – ТРК «Ритм»

Наступним Рівненщину відвідав Анатолій Гриценко («Громадянська позиція»). Візит відбувся 12 вересня. У Рівному кандидат провів прес-конференцію та представив свою передвиборчу програму та план дій щодо змін країни.

30 11 News Rivne Foto 3

Фото – «ЧаРівне»

17 вересня місто Рівне відвідав лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Потенційний кандидат мав декілька зустрічей в місті. Спочатку він відвідав Національний університет водного господарства та природокористування, де говорив зі студентами про економіку, корупцію, тарифи,  модель управління державою. Після зустрічі зі студентами Олег Ляшко відвідав сім’ю пенсіонерів Батуріних.

30 11 News Rivne Foto 4

Фото – «Радіо Трек»

Також 17 вересня Рівненщину відвідав Юрій Дерев’янко з «Руху нових сил». Захід відбувався в конферец-залі готелю «Мир». На прес-конференції кандидат говорив про свою передвиборчу програму, освіту, неоекономіку.

30 11 News Rivne Foto 5

Фото – «ОГО»

В рамках праймеріз «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» 29 вересня Рівненщину відвідав Олександр Шевченко. Захід відбувався у Рівненському драмтеатрі, учасниками заходу стали члени партії УКРОП та прихильники партії. За результатами Олександра Шевченка було обрано кандидатом в Президенти від цієї політичної сили.

30 11 News Rivne Foto 6

Фото – «ОГО»

З робочим візитом 14 листопада Рівненщину відвідала Юлія Тимошенко та провела декілька зустрічей. Розпочала свої зустрічі з прес-конференції, де представила новий курс України. Після цього відбулась зустріч з підприємцями, однопартійцями, прихильниками партії та ЗМІ, проте на захід можна було потрапити лише за запрошенням. Завершила свій візит відкритою зустріччю з мешканцями Рівного на Майдані Незалежності.

30 11 News Rivne Foto 7

Фото – «4 Влада»

Також в листопаді Рівне відвідав потенційний кандидат від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський. Розпочав свій візит із заходу щодо вшанування пам'яті героям Небесної Сотні. Після цього виступив на науково-практичній конференції у Рівненській обласній бібліотеці. Також зустрівся з трудовим колективом Центру екстреної медичної допомоги та медицини та дав інтерв'ю на місцевих ЗМІ.

30 11 News Rivne Foto 8

Фото – Український інститут національної пам’яті

За словами координатора спостереження ОПОРИ у Рівненській області, наразі такі візити кандидатів ще не можна вважати агітаційними, адже офіційно виборчий процес розпочнеться лише 31 грудня цього року. Проте така активність частини потенційних кандидатів може сприяти тому, що після офіційного старту передвиборчої кампанії інші кандидати на пост Президента будуть менш впізнавані в регіоні.