Війницька сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади під час засідання 29 листопада зареєструвала 68 кандидатів у депутати та 4 кандидати на посаду сільського голови на виборах 23 грудня.

За посаду сільського голови Війницької сільської ради об’єднаної територіальної громади виявили бажання поборотись 4 кандидати: один самовисуванець та три – від політичних партій.

Так, на посаду Війницького сільського голови об’єднаної територіальної громади претендують:

  • Сергій Вербицький (висунутий від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»);
  • Оксана Нерода (висунута від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність»);
  • Людмила Таровська (висунута шляхом самовисування)
  • Юрій Прокуда (висунутий від ВО «Батьківщина»).

Для участі у перших виборах до Війницької сільської ради виборча комісія зареєструвала 62 кандидати від партій: «УКРОП», Аграрна партія України, ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Народний фронт», «БПП «Солідарність» та Радикальна партія Олега Ляшка. Ще 6 претендентів на здобуття депутатського зареєстрували шляхом самовисування.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала кількість кандидатів в одномандатних виборчих округах. Найбільше претендентів на посаду депутата зареєстровано в окрузі №1 – 8 осіб відповідно, найменше кандидатів – 3 особи – у виборчому окрузі №11. В інших округах виявили бажання балотуватись: по 4 кандидати – в округах №3-4, №9, №12 та №14, по 5 кандидатів – в округах №2, №6-8 та №13, по 6 кандидатів – в округах №5 та №10.

Відповідно до частини 9 статті 41 Закону України «Про місцеві вибори» територіальна виборча комісія не пізніш як на третій день з дня прийняття документів, зазначених у частині першій статті 38 цього Закону, але не пізніш як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидатів у депутати або про відмову в реєстрації кандидата (кандидатів), включених до виборчого списку кандидатів у депутати.

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях. Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.

 
сті