Центральна виборча комісія внесла зміни до своєї Постанови від 12 жовтня 2018 року про призначення додаткових виборів у ОТГ, вилучивши зі списку об’єднаних територіальних громад Вапнярську селищну ОТГ Вінницької області. Відповідну постанову ЦВК прийняла на засіданні 1 листопада.

На засіданні член ЦВК Ольга Лотюк пояснила, що Комісії надійшов лист про скасування Височанською сільською радою свого рішення про приєднання до цієї громади, а також лист від Вінницької обласної державної адміністрації про підтримку такого рішення.

За словами члена ЦВК Катерини Махніцької, рішення Височанської сільської ради не є підставою для того, щоб робити прецедент та відміняти уже призначені вибори.

«Процес об’єднання вже відбувся. Процес виходу з громади – це наболіла тема. Дуже багато є на місцях таких ситуацій, коли люди передумують. Наприклад, громада вважає рішення ради неправильним, не тим, яке показує її волю. Процес виходу в законі передбачений, але абсолютно немає процедури виходу», – сказала вона.

До складу Вапнярської ОТГ входять смт Вапнярка та село Колоденка. Також до ОТГ приєдналось село Високе.

Разом з тим офіційний сайт Вапнярської селищної ради опублікував лист до Центральної виборчої комісії, в якому зазначено, що селищна рада занепокоєна та не згодна з таким рішенням Височанської сільради. Сама Вапнярська селищна рада не приймала жодного рішення щодо скасування приєднання Височанської сільської ради до цієї ОТГ та заперечує таке скасування.

12