В Одеській області Таїровська територіальна виборча комісія прийняла рішення про повторний підрахунок голосів по всіх дільницях, після того як народний депутат Василь Гуляєв заявив про численні порушення під час голосування. Про це повідомляє координатор ОПОРИ в Одеській області.

Близько 22:00 у приміщенні Таїровської селищної виборчої комісії з’явилися кандидат на посаду селищного голови Сергій Обертун та народний депутат Василь Гуляєв. Останній виступив з промовою щодо, на його думку, численних порушень під час дня голосування і запропонував комісії прийняти рішення про повторний підрахунок голосів виборців по всім шести виборчим дільницям. Таке рішення, на думку Василя Гуляєва, має задовольнити всіх учасників виборчого процесу.

Після цього голова Таїровської ТВК Олег Буравльов заявив, що селищна виборча комісія отримала скарги та акти на численні порушення щодо ходу голосування та підрахунку голосів на всіх виборчих дільницях. Тому він підтримав пропозицію народного депутата та поставив на голосування територіальної комісії питання про повторний, за його словами «тотальний», підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях. Всі присутні члени комісії, за виключенням одного, більшістю голосів підтримали таку пропозицію.

Згідно з частиною 6 статті 83 Закону України «Про місцеві вибори» за наявності актів, складених уповноваженими особами партій, довіреними особами кандидатів та офіційними спостерігачами про порушення під час проведення голосування та/або підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці, що дозволяє територіальній виборчій комісії поставити під сумнів результати підрахунку голосів виборців на цій дільниці, ТВК може прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів виборців.

Голова комісії Олег Буравльов показав спостерігачеві ОПОРИ згадані скарги. Ці скарги були зареєстровані комісією з 15:25 до 16:25. На запитання спостерігача щодо того, чому раніше вони не були розглянуті, голова комісії заявив, що отримав їх лише після 21 години.

Зазначимо, що до цього комісія вже прийняла рішення про здійснення повторного підрахунку голосів виборців по виборчим дільницям № 510685 (масив «Радужний», 11) та № 511449 (масив «Радужний», 20), а також по виборчій дільниці № 510683 (ж/м Совіньон) відносно протоколу про підрахунок голосів виборців на виборах депутатів Таїровської селищної ради у виборчому окрузі № 10.

Також Таїровська ТВК прийняла протоколи про підрахунок голосів виборців і виборчу документацію у ДВК № 510706 (с. Сухий Лиман) по виборчим округам №№ 5, 6 (вибори депутатів) та у ДВК № 510682 (смт Таїрове) по виборчим округам №№ 1, 2, 3, 4 (вибори депутатів).