У Новоселицькій, Кострижівській, Вікнянській та Юрковецькій ОТГ Чернівецької області 24 грудня відбуваються вибори голів та депутатів громад. Серед порушень зафіксовано поодинокі випадки видачі бюлетенів без паспорта, перевищення дозволеної законом кількості спостерігачів від одного суб’єкта на виборчій дільниці та плутанина з бюлетенями.

Напередодні дня голосування члени Юрковецької ТВК виявили помилки у виборчих бюлетенях і змушені були відправити їх на передрук. Друкарня, в якій виготовляються бюлетені, виправила помилку та до дня виборів передала вже виправлені бюлетені, тож в день голосування ніяких проблем з бюлетенями в Юрковецькій ОТГ вже не було.

Ще одну помилку з бюлетенями було допущено в Новоселицькій ОТГ, де члени комісії помилково видали декільком виборцям бюлетені не з їхніх округів. Помилку вдалося виявити ще вранці, бюлетені одразу розсортували по округах і вже більш ретельно стежили за правильністю їх видачі, проте скільки виборців проголосували не за “своїх” кандидатів, невідомо.

На виборчій дільниці №730236, яка знаходиться в Новоселиці, зареєстровано майже 50 спостерігачів. Спостерігачі ОПОРИ фіксують випадки, коли від одного суб’єкта є 4-5 представників, тоді як відповідно до частини 9 статті 27 ЗУ “Про місцеві вибори” на виборчій дільниці мають право перебувати не більше двох осіб від відповідної місцевої організації партії або кандидата в депутати.

Також періодично з’являється інформація про можливий підкуп виборців в межах Новоселицької ОТГ, проте на даний момент жодного підтвердження цій інформації нема.

Станом на 16:00 явка виборців наступна:

Юрковецька ОТГ – 39 %

Кострижівська ОТГ – 40,6%

Вікнянська ОТГ -  40% (станом на 15:00)

Новоселицька ОТГ – 31,9%

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)