У селі Новопетрівка Широківської об’єднаної територіальної громади Миколаївської області на виборчій дільниці №480620 громадяни не змогли проголосувати за кандидатів у депутати через різні адреси у списках виборців з адресою реєстрації.

Спостерігач ОПОРИ зафіксував чотири таких випадки.

Зазначимо, що на цій дільниці обираються депутати у п’ятьох округах. Члени дільничних комісій не розуміють, по якому з округів видавати бюлетені виборцям, тому видають лише з виборів на посаду сільського голови.

Mykolaiv pomylky

Відповідно до частини 6 статті 33 ЗУ «Про місцеві вибори» голова, заступник голови та секретар дільничної виборчої комісії в день голосування виправляють неточності та технічні описки в уточненому списку виборців - неправильне написання прізвища, власного імені (усіх власних імен), по батькові (за наявності), дати народження, номера будинку, квартири місця проживання - у разі якщо, незважаючи на такі технічні описки, є зрозумілим, що до списку виборців включено саме того виборця, який прибув на виборчу дільницю для голосування. Таке виправлення засвідчується підписом голови або заступника голови чи секретаря дільничної виборчої комісії у графі "Примітки".

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Веб-сайтФейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)