У Запорізькій області три виборчі дільниці Благовіщенської ОТГ відкрилися із запізненням у зв’язку з перерахуванням бюлетенів та пломбуванням виборчих скриньок. Про це з місця подій повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Так, виборча дільниця №230259 відкрилася із запізненням на 13 хвилин та почала свою роботу о 08:13. Виборча дільниця №230244 відрилася із запізненням на 14 хвилин. Відповідно, місцеві мешканці могли здійснити своє волевиявлення о 08:14. А виборча дільниця №230243 відкрилася із запізненням на 24 хвилини. Виборці потрапили на дільницю о 08:24.

За даними спостерігачів ОПОРИ, у Новоолексіївській ОТГ усі чотири виборчі дільниці відкрилися вчасно.

Відповідно до ч. 4 ст. 77 Закону України «Про місцеві вибори», дільнична виборча комісія не раніш як за 45 хвилин до початку голосування проводить засідання, під час якого відкривається сейф (металева шафа, кімната) з виборчими бюлетенями. Голова дільничної виборчої комісії на підставі витягу з протоколу кожної територіальної виборчої комісії про передачу виборчих бюлетенів дільничній виборчій комісії оголошує кількість виборчих бюлетенів для голосування з кожних місцевих виборів та окремо по кожному виборчому округу, в яких проводиться голосування на виборчій дільниці, отриманих дільничною виборчою комісією. Ці відомості заносяться до відповідних протоколів дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці. А в ч. 1 тієї ж статті йдеться, що голосування проводиться з 8 до 20 години без перерви.

Відзначимо, у Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія». У разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів звертайтеся – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)