Члени Прибужанівської територіальної виборчої комісії, яка сформована Вознесенською районною виборчою комісією 28 жовтня,  із запізненням склали присягу та утворили одномандатні виборчі округи, а також станом на 5 листопада не склали кошторис на проведення виборів.

Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

prybuz TVK

На першому засіданні члени комісії не прийняли присягу, окрім того, засідання відбулось без голови та секретаря, які відмовились виконувати свої обов’язки. Відповідно до пункту 3 статті 20 Закону України «Про місцеві вибори» повноваження територіальної виборчої комісії у новосформованому складі починаються з моменту складення присяги більшістю від складу територіальної виборчої комісії. Тому друге засідання Прибужанівської ТВК проходило 2 листопада за участю секретаря Вознесенської районної комісії, яка принесла роздрукований текст присяги.

Виборчі округи для виборів депутатів Прибужанівської об’єднаної громади сформували 3 листопада, а рішення про утворення одномандатних виборчих округів на письмових носіях було подано до органу ведення Державного реєстру виборців 4 листопада, хоча згідно з календарним планом ЦВК сформувати округи комісія повинна була не пізніше 2 листопада і невідкладно повідомити про це орган ведення Державного реєстру виборців.

Також Прибужанівська комісія станом на 5 листопада не склала кошторис на проведення виборів. Згідно з  частиною 4 та частиною 6 статті 69 ЗУ «Про місцеві вибори» для фінансового забезпечення підготовки та проведення виборів комісія повинна скласти єдиний кошторис доходів і видатків у триденний строк із дня сформування нового складу, тобто не пізніше 1 листопада. 4 листопада Вознесенська районна комісія на засіданні замінила голову та секретаря Прибужанівської ТВК за поданням партій «Блок Петра Порошена» та ВО «Батьківщина».

Як повідомила нова голова Ігнатьєва О.О., Прибужанівська виборча комісія вже працює у відповідному режимі та готова приймати документи для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського голови.  

 
За коментарями звертайтеся:
 
 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.