18 грудня в Луганській області відбудуться вибори у одній територіальній громаді. 4 листопада Старобільська районна виборча комісія створила територіальну виборчу комісію Чмирівської сільської громади.

До складу Чмирівської сільської об’єднаної територіальної громади входять Чмирівська сільська рада (села Чмирівка, Запоріжське та с-ще Степове), Бутівська сільська рада (села Бутове та Піщане), Вишнева сільська рада (села Вишневе, Новоомелькове і Оріхове).

Згідно частини 6 статті 22 ЗУ «Про місцеві вибори» районні територіальні виборчі комісії формують склад міських, сільських, селищних територіальних виборчих комісій у відповідному районі не пізніш як за 42 дні до дня виборів. Подання до складу відповідних територіальних виборчих комісій можуть вносити районні організації політичних партій, зазначених у частині другій цієї статті. Такі подання вносяться не пізніш як за 45 днів до дня виборів.

Чмирівська ТВК утворена вчасно та без порушень законодавства. Склад комісії 13 членів. Формування складу комісії проходило без жеребкування. Найбільше представництво в комісії мають партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», ВО «Батьківщина» і Об’єднання «Самопоміч» по 3 члени, та по 2 члени комісії мають Радикальна партія Олега Ляшка і партія «Опозиційний блок». Керівний склад Чмирівської ТВК було призначено і затверджено на засіданні Старобільської РВК. Головою Чмирівської ТВК стала Лариса Сас (ВО «Батьківщина»), заступником голови буде Катерина Зіньковська (Об’єднання «Самопоміч») та секретарем комісії призначена Олена Проказа («БПП «Солідарність»).

Слід також відзначити, що до початку засідання Старобільської РВК було проведено перші дві заміни в складі Чмирівської ТВК від партії «Об’єднання «Самопоміч»» Ольга Бублик була замінена на Олену Царевську та Івана Щипанова було замінено на Катерину Зіньковську. Представник політичної партії «Об’єднання «Самопоміч»» Петро Царевський розповів причину проведених замін: «Було проведено 2 заміни від нашої партії в складі Чмирівської ТВК через те, що Іван Щипанов та Ольга Бублик не мають прописки в межах новоствореної територіальної громади».

В частині 1 статті 22 Закону України «Про місцеві вибори» говориться: «Склад територіальних виборчих комісій формується за поданням зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій партій з урахуванням обмежень, встановлених частиною другою статті 12 цього Закону, у кількості не менше 9 і не більше 18 осіб».

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.