У Житомирській області Романівська районна виборча комісія під час засідання 3 листопада з порушеннями сформувала склад Миропільської селищної виборчої комісії: двоє членів ТВК – висуванці Житомирської обласної організації політичної партії «Наш край».

Усього до складу селищної комісії увійшло 14 осіб: по троє від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», по двоє від «Народного фронту», Радикальної партії Олега Ляшка та «Опозиційного блоку». Окрім того, членами Миропільської СВК стали представники Житомирської обласної організації політичної партії «Наш край».

Zytomyr Postanova chleny tvk 1

Zytomyr Postanova chleny tvk2

Проте, відповідно до ч. 3 ст. 22  Закону України «Про місцеві вибори», до складу територіальної виборчої комісії може входити лише одна кандидатура від місцевої організації політичної партії: суб’єкти подання кандидатур, зазначені у пункті 2 частини другої цієї статті (а це зареєстровані в установленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцеві організації політичних партій), можуть запропонувати до складу відповідної територіальної виборчої комісії не більше ніж по одній кандидатурі.

Як пояснила спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА голова Романівської РВК Галина Гаврилюк, рішення про включення до складу Миропільської ТВК двох представників обласної організації політичної партії «Наш край» було прийняте для поліпшення роботи комісії. «На засіданні комісії було вирішено включити до складу Миропільської СВК всіх кандидатів, запропонованих суб’єктами подання, з метою кращої роботи комісії та через відсутність інших кандидатур», – прокоментувала ситуацію очільниця комісії.

За коментарями звертайтеся:
Оксана Данильченко,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Житомирській області
Тел. 096 713 91 29
 
(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.