Місцеві органи місцевого самоврядування сіл та селищ, де будуть проходити перші вибори депутатів та голів об’єднаних територіальних громад 11 грудня визначили місця для розміщення агітаційної продукції, однак не облаштували їх належним чином.

Так, згідно з пунктом 4 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори» плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування, тобто до 26 жовтня включно.

Як відзначають спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, Прибужанівська, Мостівська, Михайлівська та Чорноморська  сільські ради та Олександрівська селищна рада визначили місця для агітації, і є рішення  відповідних виконавчих комітетів. Однак визначені місця не облаштовуються належним чином, немає відповідної позначки, що це місце для агітації,  зазвичай ці стенди обклеєні комерційною рекламою.  Переважно сільські ради визначають стенди, які розміщуються біля сільських клубів, пошти та сільрад.

Oleksandrivska

Myhaylivska
 
Chornomorka
 
 
За коментарями звертайтеся:
 
(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.