11-го та 18-го грудня у Чернівецькій області відбудуться вибори у п’яти об’єднаних територіальних громадах. Жителі обиратимуть місцевих депутатів та керівництво. Втім, станом на сьогодні, 1 листопада, територіальні виборчі комісії (ТВК) у цих громадах не створені.

11 грудня 2016 року відбудуться вибори до Красноїльської та Чудейської громад. Згідно з календарним планом виборів, ще 29-го жовтня мав бути сформований склад відповідних ТВК. Проте, як стало відомо спостерігачам ОПОРИ, партії наразі не подали своїх представників для роботи у виборчих комісіях. Через це комісії об’єднаних громад сьогодні не мають навіть мінімального представництва.

Сам процес формування ТВК в обох громадах координує Сторожинецька районна виборча комісія. Як зазначає її голова Дмитро Балінов,  партії неохоче подавали своїх представників до ТВК, аргументуючи це тим, що в них «немає людей для роботи».

У Красноїльську ТВК на сьогодні подано поки лише 5 кандидатур (ВО «Батьківщина» – 3, «Народний фронт» – 2), а в Чудеї – 7 (ВО «Батьківщина» – 3, «Народний фронт» – 2, «Об’єднання «Самопоміч» – 2).

У Вижницькій, Вашківській, Сторожинецькій та Тереблеченській об’єднаних громадах вибори відбудуться 18-го грудня. Партії повинні подати своїх членів комісій до 2-го листопада, а самі комісії мають бути створені до 5-го листопада (включно).

Громадянська мережа ОПОРА буде спостерігати за всіма процесами навколо виборів в об’єднані територіальні громади Чернівецької області. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за номером – 0954900504.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.