У грудні Чернівецьку область відвідали Руслан Кошулинський та Юрій Бойко. Мету візитів та тематику заходів цих політиків дослідили спостерігачі ОПОРИ.

11 грудня Чернівецьку область відвідав заступник голови ВО «Свобода» Руслан Кошулинський. Мета його приїзду – підтримати на виборах до ОТГ Кіцманського та Хотинського районів кандидатів від ВО «Свобода» та поспілкуватись із виборцями. Руслан Кошулинський відвідав села Кіцманського району – Берегомет та Оршівці, селище Неполоківці та місто Хотин. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода». Основні питання, які були озвучені політиком під час зустрічей, це – критика бюджетної політики уряду,  питання кредитів, заробітчанство, мова, введення в десяти областях України військового стану, незаконність приватизації земель.

30 12 2018 Chernivtsi koshulunskui

Фото: Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

17 грудня Чернівецьку область відвідав Юрій Бойко. Метою приїзду народного депутата, співголови «Опозиційної платформи – За життя» був візит до Свято-Вознесенського Банченського монастиря у Чернівецькій області. Напередодні Дня Святого Миколая Юрій Бойко також відвідав дитячий будинок при монастирі, щоб привітати дітей зі святом і презентувати подарунки.

Нагадаємо, що 15 грудня під час Об'єднавчого собору православні архієреї оголосили про об'єднання українських церков в Єдину помісну незалежну церкву. На питання журналістів наскільки самостійною буде новостворена церква народний депутат зазначив: «Судячи з опублікованого в ЗМІ проекту Статуту нової церкви, вона буде жорстко підпорядкована Стамбулу. Відбудеться згортання навіть тієї самостійності церков, яка в них була до того». Про це йдеться у матеріалі, опублікованому на офіційній сторінці опозиційної платформи «За життя».

30 12 2018 Chernivtsi boiko

Фото: Сторінка опозиційної платформи­ – За життя

Загалом, від початку осені Чернівці відвідали 9 ймовірних кандидатіву Президенти. Юрій Дерев’янко відвідував за цей час Чернівецьку область двічі.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня цього року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Відповідно до частини 1 статті 44 та частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів