23 грудня відбулися вибори депутатів та голів Чагорської, Неполоковецької, Ставчанської та Хотинської ОТГ.  Найбільша явка на виборах у Ставчанській ОТГ  – 53,7%, найменша у Чагорській громаді – 33,4%.

Хотинська ОТГ

Найбільше представництво отримала партія «Батьківщина» – 5 мандатів.  По 4 мандати у «Самопомочі» і «Нашого краю», по 3 у Радикальної партії, УКРОПУ та «Народного фронту», по 2 у Партії зелених України та Аграрної партії України. 

Загалом, Хотинська міська виборча комісія зареєструвала 8 кандидатів на посаду Хотинського міського голови. Перемогу здобув Микола Головльов, 1972 р.н., освіта вища, безпартійний, Хотинський міський голова, самовисування, місце проживання – Хотин. За нього проголосувало 1835 виборців тоді як за найближчого конкурента – 723. Явка на виборах  – 40,5%

3

Чагорська ОТГ

На першому місці «Батьківщина» – 11 мандатів, на другому «Народний фронт» – 10.   2 мандати у Радикальної партії Олега Ляшка та один у УКРОПУ. 

На посаду сільського голови було зареєстровано одного кандидата– самовисуванця Георгія Коблюка. Він і здобув перемогу на виборах, отримав 2731 голос, що складає 97% від всіх голосів. Явка на виборах – 33,4%.

4

Ставчанська ОТГ

«Батьківщина» отримала  9 мандатів, 2 Радикальна партії Олега Ляшка та по одному – УКРОП та Аграрна партія України. На посаду сільського голови було зареєстровано 5 кандидатів. Перемогу здобув представник ВО «Батьківщина» Іван Тодорович. Явка на виборах – 53,7%.

5

Неполоковецька ОТГ

14 мандатів отримала «Батьківщина», по 2 мандати у БПП «Солідарність», Радикальної партії та «Народного фронту».  По одному мандату в Аграрної партії України та ВО «Свобода».

Самовисуванці отримали три мандати в громаді.   2 кандидати набрали однакову кількість голосів (1 – «Народний фронт", а інший самовисуванець). 

На посаду селищного голови було зареєстровано 4 кандидата. Перемогу здобув Григорій Храпко, самовисуванець,  голова села Берегомет. Явка на виборах –  48,4%.

6

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях. Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.