У Черкасах невідомі закидали фарбою білборди потенційних кандидатів у Президенти Анатолія Гриценка (партія «Громадянська позиція») та Юлії Тимошенко (партія ВО «Батьківщина»). Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Щодо фактів пошкодження білбордів Анатолія Гриценка, готується відповідне звернення до правоохоронних органів за 296 статтею Кримінального кодексу України (хуліганство). Про це ОПОРІ повідомили у штабі обласного осередку партії «Громадянська позиція».

«Так, дійсно було кілька випадків пошкодження білбордів, на яких розміщено рекламу Анатолія Гриценка. Про це повідомлено також і рекламним агентствам, які, відповідно до угоди, мають її переклеїти. Звісно, у кожної політичної сили є опоненти, що вдаються до брудних технологій, як-от псування політичної реклами. Не виключаємо, що маємо своїх супротивників у Черкасах», – прокоментували в штабі Анатолія Гриценка.

23 12 2018 gricenko

На думку очільника штабу обласного осередку ВО «Батьківщина» Юрія Тренкіна, псування їхньої політичної реклами – це також замовлення політичних опонентів.

23 12 2018 tymochenko

Нагадуємо, ОПОРА вже  повідомляла про псування сітілайтів Серія Тарути («Основа») та Євгена Мураєва («Наші»). 

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, до початку виборчого процесу такі випадки розцінюються як пошкодження майна та хуліганські дії.

«Якщо такі випадки будуть під час виборчого процесу, органи Національної поліції повинні звертати увагу, чи не знищується рекламна продукція, бо такі випадки можуть поширюватися. У межах виборчої кампанії це може сприйматися як перешкоджання діяльності кандидата, а не лише як хуліганські дії», – зазначила Ольга Коцюруба.

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня цього року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Нагадаємо, відповідно до ч. 1 ст. 44 та ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

Подібні випадки псування політичної реклами потенційних кандидатів у президенти також зафіксовані у Чернівцях, Херсоні, КиєвіЖитомирі, СумахЧернігові та на Закарпатті й Київщині.