21 грудня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували агітаційні матеріали партії «Наш край», а також кандидатів на посаду Чигиринської об’єднаної територіальної громади Степана Буханця («Наш край») та Василя Мельника («Національний корпус») у приміщенні Чигиринської центральної районної лікарні. 

Зокрема, на стінах лікарні були розміщені листівки партії «Наш край» з написами: «Майбутнє громади – у ваших руках! Прийдіть і підтримайте», «Ваша довіра – наш результат!» та Василя Мельника «Порядна влада – успішна громада».

22 12 2018 nash kray 222 12 2018 melnik

Окрім того, листівки Степана Буханця та партії «Наш край» обписані провокаційними написами.   

22 12 2018 buhanec22 12 2018 nash kray

Зв’язатися з головним лікарем лікарні для того, щоб отримати коментар, не вдалося.

Інший лікар, що взяв слухавку, відповів: «А мені що робити, що ці плакати висять? Покинути хворих і йти їх знімати?».

За повідомленням спостерігачів ОПОРИ, ввечері в суботу цих плакатів вже не було.

Як зазначає представник ОПОРИ у Черкаській області, закон «Про місцеві вибори» забороняє розміщення агітаційних матеріалів у закладах комунальної власності.

Зокрема, згідно з п. 5 ч. 9 ст. 60 ЗУ «Про місцеві вибори» забороняється: розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу на пам’ятках архітектури, на об’єктах культурної спадщини, на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху.

23 грудня на Черкащині вибори пройдуть у 27 громадах.

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях. Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.