Впродовж листопада ймовірні учасники президентських виборчих перегонів на Сумщині відкривали громадські приймальні, обіцяли «щасливий квиток» на гірськолижний курорт та чаювали у студентській їдальні. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області.

4 листопада Сумщину відвідав Олександр Шевченко, лідер Політичної партії «Українське об'єднання патріотів - УКРОП». Формат візиту – партійні «праймеріз», активно анонсовані у соцмережах. Під одним з дописів у мережі Facebook на сторінці політика – запрошення вподобати анонс в обмін на можливість відвідати курорт «Буковель».

30 11 Sumy Shevchenko anons

Основна аудиторія зустрічі з політиком – партійці районних осередків, лідери місцевої організації, городяни.

30 11 2018 Sumy Shevchenko

9 листопада на Сумщині побував лідер партії «Народний контроль» Дмитро Добродомов. Щоправда, в обласному центрі політик з виборцями не зустрічався, натомість відвідав північну столицю області – м. Шостка. У рамках візиту в місті відкрили громадську приймальню Дмитра Добродомова як народного депутата.

30 11 Sumy Dobrodomov priymalnya

Також політик провів зустрічі з колективом порохового заводу «Зірка» та городянами у приміщенні центру «Юність».

30 11 Sumy Dobrodomov Zirka

23-24 листопада Сумщину відвідав лідер «Руху нових сил» Юрій Дерев’янко. Попри те, що до початку президентської виборчої кампанії  залишається місяць, в афішах політика вже назвали «кандидатом у Президенти».

30 11 Sumy derevyanko afisha

У рамках візиту політик зустрівся зі студентами СумДУ, де провів лекцію на тему «Цифрова держава та перспективи її побудови в Україні», а також відвідав студентську їдальню.

30 11 Sumy derevyanko SumDU Cafe.jpg min

На вечірню зустріч з потенційним кандидатом в обласному центрі зібрались близько півсотні городян.

24 листопада Юрій Дерев’янко побував у с. Павлівка та м. Білопілля. Там ймовірний учасник президентських перегонів представив кандидатів у депутати в Білопільську ОТГ від «Руху нових сил».

30 11 Sumy Bilopillia OTG

Також політик взяв участь у заходах із вшануванням пам'яті жертв Голодомору.

30 11 Sumy derevyanko Bilopillya

За словами координатори спостереження Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області Ірини Стегній, візити політиків не є порушенням законодавства, адже кампанія ще не почалась. Втім, дочасно розгортаючи агітаційну діяльність, потенційні кандидати порушують правило рівних можливостей для інших кандидатів.

Нагадаємо, раніше за даними ОПОРИ Сумщина потрапила до переліку найменш відвідуваних потенційними кандидатами регіонів.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній, координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Сумській області