Незважаючи на те, що всі виборчі дільниці на виборах до Чупахівської селищної територіальної громади Сумської області відкрилися вчасно, на дільниці №590398 видача бюлетенів виборцям розпочалася майже на годину пізніше, а саме о 8:50.

Як повідомили спостерігачу ОПОРИ у Чупахівській селищній територіальній виборчій комісії, така ситуація вийшла через те, що члени комісії під час ранкового засідання дуже довго перераховували бюлетені, щоб розподілити їх між членами комісії, які працюють безпосередньо з виборцями. Тому тим, хто прийшов на дільницю о 8 ранку, довелося майже годину чекати, доки члени комісії завершать цю роботу.

«На навчанні членам комісії сказали, що бюлетені вони мають перераховувати та розподіляти для видачі виборцям не напередодні ввечері, а на ранковому засіданні. А дільниця велика, тут вісім округів, тому вийшла така затримка», - сказав представник ТВК Олександр Басанець.

Наразі всі дільничні виборчі комісії працюють у звичайному режимі. Голосування триває.

Відповідно до статті 77 Закону України «Про місцеві вибори» голосування проводиться з 8 до 20 години без перерви. 

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Сумській області
тел. +380663055190
(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)