Чорнухинська, Опішнянська та Краснолуцька територіальні виборчі комісії зареєстрували 475 кандидатів у депутати та 14 кандидатів на голову об’єднаних териториторіальних громад.

Найбільше кандидатів як в депутати, так і на голову зареєстровано в Опішнянській ОТГ – 175 та 11 кандидатів відповідно. Чорнухинська ТВК зареєструвала 171 кандидата в депутати.129 кандидатів в депутати балотуються до Краснолуцької сільської ради.

5 12 kilkist kandydativ v deputaty

На голову Опішнянської селищної ради зареєстровано 11 кандидатів – 9 самовисуванців та по одному представнику від політичних партій «Рух нових сил Михайла Саакашвілі» та «Розумна сила». Два кандидати балотуються на голову Чорнухинської ОТГ – самовисуванець та від «Аграрної партії України». На посаду голови Краснолуцької сільської ради претендує один кандидат самовисуванець.

5 12 kilkist kandydativ na golovu

Перші вибори в об’єднаних територіальних громадах відбудуться 23 грудня в трьох громадах Полтавщини – Чорнухинська, Опішнянська та Краснолуцька.

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях. Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.

За коментарями звертайтеся: