Сьогодні, 28 грудня, виконавчий комітет Одеської міської ради провів позачергове засідання. На ньому, відповідно до Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки проведення виборів Президента України, були визначені місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації. Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

У документі йдеться про необхідність як забезпечення рівних можливостей усіх кандидатів на чергових виборах Президента України, так і збереження естетичного вигляду міста.

Чени виконкому ухвалили перелік місць для розміщення передвиборної агітації у кожному районі міста. Найбільше їх у центральному районі – Приморському – 25. У спальних районах їх значно менше: у Суворовському – 17, у Київському – 18, у Малиновському- 12. Крім того, визначено адреси 14 афішних тумб.

Районним адміністраціям міста доручено обладнати стенди, тумби, дошки оголошень у відведених місцях та забезпечити потім зняття у встановлений законодавством України термін матеріалів передвиборної агітації.

Зазначимо, що відповідно до статті 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи матеріалів політичної реклами підприємствами - розповсюджувачами реклами – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.