У грудні 2018 року, до офіційного початку виборчої кампанії, Одеську область відвідали двоє потенційних кандидатів у Президенти України. Про це свідчать дані моніторингу Громадянської мережі ОПОРА.

Протягом моніторингового періоду – з 23 листопада по 23 грудня – регіон відвідали Сергій Тарута і Олександр Вілкул.

Сергій Тарута (чинний позафракційний народний депутат), який представляє партію «Основа», побував в Одесі 15 грудня, де провів прес-конференцію. На заході він представив журналістам голову обласної організації партії «Основа» Олександра Якимовича (колишнього керівника обласного управління ДАІ) та керівника міської парторганізації Олександра Юрченка. Крім того, політик зустрівся з бізнес-спільнотою та взяв участь у конкурсі «Одесит року», вручивши пам'ятний знак Володимиру Зайкову – переможцю в номінації «Профспілковий лідер року».

28 12 2018 Odescchyna vizyty kandydativ

28 12 2018 Odescchyna vizyty kandydativ 2

28 12 2018 Odescchyna vizyty kandydativ 3

Олександр Вілкул (чинний народний депутат від «Опозиційного блоку») побував в Одесі 21 грудня та відвідав металургійний завод. Під час зустрічі він розповів про необхідність державної підтримки заводам, після чого побував на прямому телеефірі одного з міських каналів.

Нагадаємо, згідно із частиною 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів».