За листопад-грудень 2018 року Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала три таємних візити потенційних кандидатів на пост Президента України. Вони не були про анонсовані на офіційних сайтах, сторінках партій, а на зустрічі з політиками запрошували лише окремих представників ЗМІ. 

Так, 29 листопада до Миколаєва приїздив потенційний кандидат від Громадянської позиції Анатолій Гриценко. У день його приїзду в місті з’явилися листівки з ознаками «чорного піару». Зокрема в них Анатолія Гриценка звинувачували в нанесенні державі збитків на 100 мільйонів гривень, повідомляє видання «Новости N».  Варто зауважити, що даний візит не був анонсований належним чином.  Перебуваючи в обласному центрі, політик зустрівся з місцевими підприємцями, кількома журналістами та місцевим активом партії. Основна тема зустрічей – введення воєнного стану на півдні України, нова податкова політика, майбутня виборча кампанія. Крім того, лідер партії Громадянська позиція дав інтерв’ю та телеканалах «НІС-ТВ» (програма «Добрий вечір») і «ТАК TV» (програма «Відкрита студія»).

02 01 Gricenko vizyt

5 грудня Миколаїв відвідав народний депутат від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул. Він поспілкувався з працівниками Миколаївської судноверфі про оголошення воєнного стану та  представив їм свою програму розвитку суднобудівної галузі. Також опозиціонер виступив на конференції регіональної організації партії, інформує офіційна сторінка нардепа в Facebook. Наприкінці візиту потенційний кандидат дав інтерв’ю телеканалу «НІС-ТВ». Слід наголосити, що поїздка Олександра Вілкула теж залишилася таємницею для більшості місцевих ЗМІ.

02 01 Vilkul vizyt

Нагадаємо, що 14 листопада до Миколаєва також таємно приїздив народний депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Бойко, щоб відкрити в місті громадську приймальню.

«Таємні візити потенційних кандидатів були спрямовані на взаємодію з окремими категоріями виборців, тим самим виключаючи доступ до заходів всіх зацікавлених сторін майбутніх виборів. Відсутність будь-якої інформації про їх приїзд не сприяє впізнаваності політиків серед населення, не впливає позитивно на імідж потенційних кандидатів та не забезпечує всебічне висвітлення їхньої діяльності в ЗМІ», − зазначає координатор громадського спостереження ОПОРИ.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

 Веб-сайт|Моніторинг парламенту | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)