Помер 46-річний кандидат у депутати від Аграрної партії України Сергій Шовенко, який балотувався на перших виборах в Піщанобрідській ОТГ Добровеличківського району Кіровоградської області. Про це Громадській мережі ОПОРА повідомила секретар Піщанобрідської ТВК Надія Ставертій.

«Ми його зареєстрували як кандидата у депутати Піщанобрідської ОТГ. Він помер у суботу, 1 грудня, через проблеми із серцем. Проведемо засідання і виведемо з Реєстру виборців», – зазначила Надія Ставертій.

Як повідомляла ОПОРА, на посаду сільського голови Піщанобрідської ОТГ зареєстрували 3 кандидати. Із них 2 самовисуванці, один від політичної партії «БПП «Солідарність».

На манданти депутатів тут тепер претендують 67 депутатів.

Нагадаємо, що Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях. Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.