8 січня 2019 року у Калуші (ТВО №85) спостерігачі ОПОРИ виявили пошкоджені білборди із політичною рекламою одразу 3 потенційних кандидатів у Президенти України. Ймовірно зеленкою та яйцями закидали білборди політиків Юлії Тимошенко, Олега Ляшка та політичної партії  «Опозиційна платформа «За життя».

Як повідомили ОПОРІ в обласній організації політичної партії ВО «Батьківщина» на Івано-Франківщині, звернення до поліції з цього приводу партійці подавати не будуть. Натомість, представники обласної організації «Радикальної партії Олега Ляшка», зі слів заступниці її голови Тетяни Кривченко, по цьому факту планують сьогодні подавати заяву в поліцію.

09.01.19.Prykarpattia U Kalushi poshkodyly politychnu reklamu potencijnyh kandydativ u Prezydenty Tymoshenko09.01.19.Prykarpattia U Kalushi poshkodyly politychnu reklamu potencijnyh kandydativ u Prezydenty Liashk

Зв’язатися із місцевими представниками «Опозиційної платформи «За життя» для отримання коментаря ОПОРІ наразі не вдалося.

09.01.19.Prykarpattia U Kalushi poshkodyly politychnu reklamu potencijnyh kandydativ u Prezydenty Za zhyttia

«Ми відстежуємо усі випадки перешкоджання політичній діяльності потенційних кандидатів та вже зареєстрованих кандидатів на посаду Президента, адже вільна, безперешкодна політична чи агітаційна діяльність будь-кого з політиків є необхідною складовою вільних та конкурентних виборів», - коментує координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Івано-Франківській області.

Якщо політики, реклама яких пошкоджена, були б зареєстровані ЦВК як кандидати на посаду Президента, пошкодження їх політичної реклами чи агітації  можна було б розцінити як дії, що мають ознаки перешкоджання діяльності кандидата відповідно до статті 157 Кримінального Кодексу України, зауважує координатор.

Нагадуємо ОПОРА фіксувала випадок підпалу партійного намету у Галичі у грудні 2018 року.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)