Ймовірні кандидати на посаду Президента України Петро Порошенко та Олександр Вілкул побували в Донецькій області протягом грудня. Про це інформують спостерігачі ОПОРИ.

Народний депутат України  Олександр Вілкул відвідав  Дружківку та Костянтинівку. Він перебував у регіоні на початку грудня спільно з однопартійцями – Борисом Колесніковим, головою партії «Опозиційний блок», президентом однойменного Фонду; Олексієм Бєлим, народним депутатом України від партії «Опозиційний блок» та Олександром Волковим,  колишнім народним депутатом від Партії регіонів. 

Олександр Вілкул у Дружківці  зустрівся з працівниками «Корум Дружківський машинобудівний завод», що входить до складу «CORUM GROUP» та, за інформацією медіа, належить бізнесмену Рінату Ахмєтову.

26 12 2018 vilkyl 1

Також у грудні Донецьку область відвідав чинний Президент – Петро Порошенко та двічі побувала дружина гаранта – Марина Порошенко. Під час свого першого візиту перша леді перебувала у Волновасі та Маріуполі. А під час свого другого візиту, Марина Порошенко вже була разом із Президентом. Загалом, родина Порошенків передала голові Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександру Куцю сертифікат на 30 000 підручників, загальною вартістю у 2,2 млн. гривень. Під час візиту Петро Порошенко відвідав Бахмут, де зустрівся із школярами та освітянами. 

26 12 218 Poroshenko

«Такі візити потенційних кандидатів на посаду Президента України можуть свідчити про те, що відповідні політичні діячі намагаються активізувати потенційних виборців для отримання їх голосів вже під час виборів Президента у 2019 році», -  акцентувала координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборам в Донецькій області.

Громадське спостереження за виборами Президента України на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.