Спостерігачі ОПОРИ повідомляють про телефонні дзвінки мешканцям міста Дніпра з метою начебто соціологічного опитування, проте в телефонній розмові можна прослідкувати елементи дочасної агітації за потенційну кандидатку у Президенти України Юлію Тимошенко.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, мешканцям міста Дніпра почали надходити телефонні дзвінки, начебто з метою проведення соціологічного опитування, проте під час телефонної розмови, в ненав’язливій формі повідомляють позитивну інформацію щодо ймовірних кандидатів на посаду Президента України. За словами координатора громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Дніпропетровській області, такі телефонні дзвінки можуть бути використані як ще одна форма дочасної агітації.

Один з таких дзвінків, який надійшов безпосередньо спостерігачу ОПОРИ, вдалося записати.

Ще двом спостерігачам ОПОРИ в м. Дніпрі з метою уточнення адреси виборчої дільниці зателефонували невідомі, які назвали себе «представниками Центральної виборчої комісії». При цьому невідомі знали не тільки номер телефону, а і прізвище, ім’я та по батькові спостерігачів. Де і як були отримані персональні дані, наразі залишається невідомим.

news 11.12.18 Tel

Головний консультант Відділу взаємодії із засобами масової інформації ЦВК Володимир Вирва повідомив ОПОРІ, що на базі Комісії наразі не створено кол-центру, тож, за його словами, навряд хтось міг дзвонити в Дніпро саме з ЦВК.

Координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Дніпропетровській області зазначив:

«В першу чергу громадянам необхідно подумати про свою власну безпеку та не повідомляти незнайомцям будь-які персональні дані про себе, також не слід повідомляти і адресу виборчої дільниці, де вони зазвичай голосують. Якщо є така необхідність, то можна звернутися до Державного реєстру виборців. Вони зазвичай знаходяться в районних виконкомах».

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер