На Волині дев'ять територіальних виборчих комісій станом на 1 грудня 2018 р. зареєстрували 1 133 кандидати у депутати до відповідних рад та 32 кандидати на посади голів об'єднаних територіальних громад.

Липинська громада

На Волині Липинська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади зареєструвала 116 кандидатів у депутати до відповідної сільської ради та трьох кандидатів на посаду сільського голови. Відповідне рішення прийняли 29 листопада.

На посаду сільського голови Липинської сільської ради об’єднаної територіальної громади зареєструвалися 3 кандидати, усі троє – самовисуванці. Так, на посаду претендують: Богдан Гусак, Андрій Корнелюк та Олег Повстанський.

Брати участь у перших виборах до Липинської сільської ради об`єднаної громади, які відбудуться 23 грудня, виявили бажання 99 кандидатів у депутати, яких висунули політичні сили – «Українське об’єднання патріотів - УКРОП», Радикальна партія Олега Ляшка, Аграрна партія України, Всеукраїнське об’єднання «Свобода», Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Громадянська позиція» та «Національний Корпус». Ще 17 кандидатів у депутати беруть участь у виборах як самовисуванці.

Громадянська мережа ОПОРА також проаналізувала кількість кандидатів в мажоритарних округах новоствореної громади.

Так, найбільше претендентів на депутатські крісла зареєстровано в округах № 5, № 8, № 19, № 24 – по 6 осіб, найменше кандидатів, а саме 2 особи – у виборчому окрузі № 16.

В інших округах розподіл кандидатів склався так: по 3 кандидати – в округах № 12, № 13 та № 26; по 4 кандидати – в округах № 2, № 3, № 6, № 7, № 10, № 11, № 15, № 20 та № 23; по 5 кандидатів – в округах № 1, № 4, № 9, № 14, № 17, № 18, № 21, № 22 та № 25.

05.12.2018 Volyn 1

Гіркополонківська громада

Гіркополонківська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади зареєструвала 114 кандидатів у депутати та трьох кандидатів на посаду сільського голови на виборах 23 грудня. Відповідне рішення прийняли 29 листопада.

На посаду сільського голови Гіркополонківської сільської ради об’єднаної територіальної громади претендує троє кандидатів: двоє самовисуванців та один від політичної партії.

Зокрема, для участі у виборах Гіркополонківського сільського голови об’єднаної територіальної громади зареєстрували:

  • Вадима Веремчука (висунутий шляхом самовисування);
  • Миколу Собуцького (висунутий «Об’єднання «Самопоміч»);
  • Ніну Симонович (висунута шляхом самовисування).

Для участі у перших виборах до Гіркополонківської сільської ради сільська територіальна виборча комісія зареєструвала 95 кандидатів у депутати, яких висунули партії: «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», «Блок Пера Порошенка «Солідарність», ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Об’єднання «Самопоміч», «Громадянська позиція», Аграрна партія України, «Національний Корпус» та Радикальна партія Олега Ляшка.

Ще 19 претендентів на здобуття депутатського мандата балотуються шляхом самовисування.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала кандидатів відповідно до одномандатних виборчих округів, у яких вони виявили бажання брати участь у виборах.

Зокрема, найбільше кандидатів зареєстровано в мажоритарних виборчих округах № 3 та № 17 – по 7 осіб, найменше (2 особи) - в окрузі № 15.

В інших округах виявили бажання балотуватись: по 3 кандидати – в окрузі № 4, № 7 та № 9-10 № 16, № 19, № 21 та № 23, по 4 кандидати – в округах № 2, № 12-14 та № 24-25. По 5 кандидатів балотується по округах № 6, № 8, № 18 та № 26, а по 6 – в округах № 1, № 5, № 11, № 20 та № 22.

05.12.2018 Volyn 2

Підгайцівська громада

Підгайцівська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади під час засідання 29 листопада зареєструвала 138 кандидатів у депутати та 3 кандидати на посаду сільського голови на виборах 23 грудня.

Відповідно до постанови №147 Підгайцівської ТВК «Про реєстрацію кандидатів на посаду Підгайцівського сільського голови на виборах 23 грудня 2018 року» зареєстровано трьох кандидатів на посаду сільського голови Підгайцівської сільської ради об’єднаної територіальної громади: одного – від партії та двох шляхом самовисування.

Так, на посаду Підгайцівського сільського голови об’єднаної територіальної громади претендують:

  • Юрій Семенюк (висунутий шляхом самовисування);
  • Валентин Приходько (висунутий партією «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»);
  • Віктор Мельничук (висунутий шляхом самовисування)

Для участі у перших виборах до Підгайцівської сільської ради громади виборча комісія зареєструвала 86 кандидати від партій: «УКРОП», Аграрна партія України, ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Громадянська позиція», «БПП «Солідарність» та Радикальна партія Олега Ляшка, «Національний корпус» та Соціалістична партія України. Ще 52 претенденти на здобуття депутатського зареєстрували шляхом самовисування.

Відповідне рішення було прийняте відповідно до постанови № 146 Підгайцівської ТВК «Про реєстрацію кандидатів в депутати Підгайцівської сільської ради ОТГ на виборах 23 грудня 2018 року» від 29 листопада.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала також кількість кандидатів в одномандатних виборчих округах.

Найбільше претендентів на посаду депутата зареєстровано в округах № 3, № 7, № 13 і № 14 – по 8 осіб відповідно, найменше кандидатів, по 3 особи, у виборчих округах № 2, № 16 та № 26.

В інших округах виявили бажання балотуватись: по 4 кандидати – в округах № 4, № 19 та № 23-25, по 5 кандидатів – в округах № 1, № 5-6, № 8, № 10, № 15, № 17 та № 21, по 6 кандидатів – в округах № 11-12, № 18, № 20 та № 22, а також 7 кандидатів зареєстровано у виборчому окрузі №9.

05.12.2018 Volyn 3

Привітненська громада

Привітненська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади зареєструвала 65 кандидатів у депутати до відповідної сільської ради та 2 кандидатів на посаду голови громади.

На посаду сільського голови Привітненської сільської ради об’єднаної територіальної громади зареєстровано 2 кандидата, які є висуванцями від політичних партій.

На посаду Привітненського сільського голови об’єднаної громади претендують:

  • Василь Гошій (висунутий ВО «Батьківщина»);
  • Ігор Красовський (висунутий від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність»).

Брати участь у перших виборах до Привітненської сільської ради ОТГ, які відбудуться 23 грудня, виявили бажання 63 кандидати у депутати – від політичних сил «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», Радикальна партія Олега Ляшка, Аграрна партія України, ВО «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Народний фронт», ВО «Свобода». Ще 2 кандидатів зареєструвалися шляхом самовисування.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала кількість кандидатів в одномандатних виборчих округах. Зокрема, найбільше кандидатів зареєстровано в округах № 3 та № 12 – по 6 осіб; найменше кандидатів (по 4 особи) – у виборчих округах № 2, № 4-8, № 13. В інших округах виявили бажання балотуватись по 5 кандидатів – йдеться про округи № 1, № 9-11 та № 14.

05.12.2018 Volyn 4

Війницька громада

Війницька сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади під час засідання 29 листопада зареєструвала 68 кандидатів у депутати та 4 кандидати на посаду сільського голови на виборах 23 грудня.

За посаду сільського голови Війницької сільської ради об’єднаної територіальної громади виявили бажання поборотись 4 кандидати: один самовисуванець та три – від політичних партій.

Так, на посаду Війницького сільського голови об’єднаної територіальної громади претендують:

  • Сергій Вербицький (висунутий від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»);
  • Оксана Нерода (висунута від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність»);
  • Людмила Таровська (висунута шляхом самовисування)
  • Юрій Прокуда (висунутий від ВО «Батьківщина»).

Для участі у перших виборах до Війницької сільської ради виборча комісія зареєструвала 62 кандидати від партій: «УКРОП», Аграрна партія України, ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Народний фронт», «БПП «Солідарність» та Радикальна партія Олега Ляшка. Ще 6 претендентів на здобуття депутатського зареєстрували шляхом самовисування.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала кількість кандидатів в одномандатних виборчих округах. Найбільше претендентів на посаду депутата зареєстровано в окрузі №1 – 8 осіб відповідно, найменше кандидатів – 3 особи – у виборчому окрузі №11. В інших округах виявили бажання балотуватись: по 4 кандидати – в округах №3-4, №9, №12 та №14, по 5 кандидатів – в округах №2, №6-8 та №13, по 6 кандидатів – в округах №5 та №10.

05.12.2018 Volyn 5

Ківерцівська громада

Ківерцівська міська виборча комісія об’єднаної територіальної громади зареєструвала 271 кандидата у депутати до відповідної міської ради, висунутих 12 політичними партіями, та 6 кандидатів на посаду Ківерцівського міського голови ОТГ.

На посаду міського голови Ківерцівської міської ради об’єднаної територіальної громади зареєстровано шестеро кандидатів.

Зокрема, відповідно до постанов №2, №4, №6, №10, №16, №17 Ківерцівської міської виборчої комісії «Про реєстрацію кандидатів на посаду Ківерцівського міського голови об’єднаної територіальної громади» від 29 листопада 2018 р., на посаду очільника ОТГ претендують:

  1. Володимир Жгутов (висунутий шляхом самовисування);
  2. Анатолій Грицюк (висунутий Радикальною партією Олега Ляшка);
  3. Ірина Куцик (висунута шляхом самовисування);
  4. Юрій Тананайський (висунутий шляхом самовисування);
  5. Анатолій Король (висунутий шляхом самовисування);
  6. Андрій Медведь (висунутий партією «Громадський Рух «Народний Контроль»).

Нагадаємо, що відповідно дочастини 3 статті 2 Закону України «Про місцеві вибори»вибори депутатів міських рад проводятьсяза пропорційною виборчою системою в багатомандатному виборчому окрузі за виборчими списками місцевих організацій політичних партій із закріпленням кандидатів за територіальними виборчими округами, на які поділяється багатомандатний виборчий округ, що збігається з територією міста згідно з існуючим адміністративно-територіальним устроєм або територією утвореної об’єднаної міської територіальної громади.

Для участі у перших виборах до Ківерцівської міської ради ОТГ, які відбудуться 23 грудня 2018 року, 12 місцевих осередків політичних партій висунули 271 кандидата у депутати. Зокрема, по 27 претендентів висунули ВО «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка, «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Аграрна партія України, «Громадянська позиція», та «Народний Рух України», по 26, 23 та 21 претендентів висунули ВО «Свобода», «Громадський рух «Народний контроль» та «Об’єднання «Самопоміч» відповідно, Соціалістична партія України – 10, «Соціалісти» – 2.

05.12.2018 Volyn 6

Тростянецька громада

Тростянецька сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади зареєструвала 107 кандидатів у депутати до відповідної сільської ради та 2 кандидати на посаду голови ОТГ.

За посаду сільського голови Тростянецької сільської ради об’єднаної територіальної громади загалом виявили бажання поборотись 2 кандидати – обидва самовисуванці.

Так, на посаду Тростянецького сільського голови об’єднаної територіальної громади претендують:

• Зінчук Василь Федорович (висунутий шляхом самовисування);

• Ковальчук Олександр Миколайович (висунутий шляхом самовисування).

Для участі у перших виборах до Тростянецької сільської ради ОТГ виборча комісія зареєструвала 107 кандидатів у депутати від партій: «УКРОП», Аграрна партія України, ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Народний фронт», БПП «Солідарність», «Громадянська позиція», Радикальна партія Олега Ляшка та шляхом самовисування.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала також кількість кандидатів в одномандатних виборчих округах.

Найбільше кандидатів у депутати зареєстровано в округах № 8 та № 21 – по 7 осіб відповідно, найменше кандидатів – 3 особи – у виборчому окрузі № 7.

В інших округах виявили бажання балотуватись: по 4 кандидати – в округах № 5-6, № 11-12, № 14 та № 18-20, по 5 кандидатів – в округах № 1-4, № 9, № 15-16 та № 22, по 6 кандидатів – в округах № 10, № 13 та № 17.

05.12.2018 Volyn 7

Старовижівська громада

Старовижівська селищна виборча комісія об’єднаної територіальної громади під час засідання 29 листопада зареєструвала 142 кандидати у депутати та 5 кандидатів на посаду селищного голови на виборах 23 грудня.

За посаду селищного голови Старої Вижівки об’єднаної територіальної громади виявили бажання поборотись 5 кандидатів: один самовисуванець та чотири – від політичних партій.

Так, на посаду Старовижівського селищного голови об’єднаної територіальної громади претендують:

• Бабич Андрій Антонович (висунутий Старовижівською районною організацією Всеукраїнське об‘єднання «Батьківщина»);

• Камінський Василь Федорович (висунутий Старовижівською районною організацією ПП «Українське об‘єднання патріотів – УКРОП»:);

• Корець Лариса Стахівна (висунута Старовижівською районною організацією політичної партії «Громадянська позиція»);

• Лавринюк Анатолій Петрович (висунутий Старовижівською районною організацією Всеукраїнське об‘єднання «Свобода»).

• Семенюк Володимир Іванович (висунутий шляхом самовисування).

Для участі у перших виборах до Старовижівської селищної ради ОТГ виборча комісія зареєструвала 113 кандидатів від партій: «Українське об’єднання патріотів - УКРОП», Аграрна партія України, ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Народний фронт», БПП «Солідарність», «Громадянська позиція» та Радикальна партія Олега Ляшка.
Ще 29 претендентів на здобуття депутатського мандата зареєстрували шляхом самовисування.
Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала кількість кандидатів в одномандатних виборчих округах.

Найбільше претендентів на посаду депутата зареєстровано в окрузі № 3 – 9 осіб відповідно, найменше кандидатів – по 3 особи – у виборчих округах № 16-18, № 20.

В інших округах виявили бажання балотуватись: по 4 кандидати – в округах № 4, № 15, № 23 та № 24, по 5 кандидатів – в округах № 2, № 13-14, № 19, № 22, № 26, по 6 кандидатів – в округах № 5, № 10, № 12 та № 21. Окрім того, по 7 кандидатів претендують на посаду депутата в округах № 1, № 6, № 9, № 11 та № 25, ще по 8 – в округах № 7-8.

05.12.2018 Volyn 8

Гуто-Боровенська громада

Гуто-Боровенська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади під час засідання 29 листопада зареєструвала 112 кандидатів у депутати та 4 кандидати на посаду сільського голови для участі у виборах 23 грудня.

За посаду сільського голови Гуто-Боровенської об’єднаної територіальної громади виявили бажання поборотись 4 кандидати: двоє самовисуванців та двоє – від політичних партій.

Так, на посаду сільського голови об’єднаної територіальної громади претендують:

  • Оліферчук Михайло Іванович (висунутий шляхом самовисування);
  • Вовк Сергій Іванович (висунутий районною організацією Аграрної партії України);
  • Пилипчук Віктор Васильович (висунутий районною організацією політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»);
  • Балик Олександр Олексійович (висунутий шляхом самовисування).

Для участі у перших виборах до Гуто-Боровенської сільської ради ОТГ виборча комісія зареєструвала 112 кандидатів від партій: «Українське об’єднання патріотів - УКРОП», Аграрна партія України, ВО «Батьківщина», «Народний фронт», БПП «Солідарність», «Громадянська позиція», Радикальна партія Олега Ляшка, «Об’єднання «Самопоміч» та шляхом самовисування.

Громадянська мережа ОПОРА також проаналізувала кількість кандидатів в одномандатних виборчих округах.

Найбільше претендентів на посаду депутата зареєстровано в окрузі № 7 – 8 осіб відповідно, найменше кандидатів – 3 особи – у виборчому окрузі № 8.

В інших округах виявили бажання балотуватись: по 4 кандидати – в округах № 3, № 6, № 9 та № 17-19 та № 21-22, по 5 кандидатів – в округах № 2, № 10, № 16 та № 20, по 6 кандидатів – в округах № 1, № 5 та № 11-15, ще 7 кандидатів – у виборчому окрузі № 4.

05.12.2018 Volyn 9

Нагадаємо, що відповідно до частини 9 статті 41 Закону України «Про місцеві вибори», територіальна виборча комісія не пізніш як на третій день з дня прийняття документів, зазначених у частині першій статті 38 цього Закону, але не пізніш як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидатів у депутати або про відмову в реєстрації кандидата (кандидатів), включених до виборчого списку кандидатів у депутати.

Також нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях. Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)