Криворізька поліція перевіряє 30 інформаційних повідомлень щодо порушень виборчого процесу, що надійшли в день голосування на позачергових виборах міського голови Кривого Рогу. Про це розповів перший заступник начальника Криворізького відділу ГУПН в Дніпропетровській області Микола Верповський.

Найбільше повідомлень, за словами представника правоохоронних органів, стосуються розміщення білбордів, проте поліція також перевіряє факти організованого підвезення виборців на дільниці.

«Станом на 17.00 до нас надійшло 30 інформаційних повідомлень про порушення, наразі які проходять перевірку. Зокрема, інформація щодо розміщення агітаційних білбордів, а також 10 повідомлень про підвезення виборців», - зазначив Микола Верповський.

Поліція перевіряє факти підвезення виборців у Центрально-Міському, Довгинцівському та Саксаганському районах (щодо двох перевізників).

Також Микола Верповський додав, що зараз у Кривому Розі працюють 2000 правоохоронців (по 2 на кожну ДВК) та по три слідчо-оперативні групи на кожен район міста.

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.