Як повідомляє спостергіач Громадянської мережі ОПОРА на виборчій дільниці 121702 (Тернівський район, вул. Доватора, 31) виборець намагався винести незаповнений виборчий бюлетень за межі виборчої дільниці.

Чоловік, отримавши у членів виборчої комісії бюлетень для голосування, не відвідавши кабінки, здійснив спробу залишити приміщення виборчої дільниці.

Втім, виборця зупинила уважний член виборчої комісії, хоча вже й у коридорі. Голова виборчої комісії примусив його повернутися у приміщення для голосування, і, оскільки, виборчий бюлетень був чистий, заповнити його у кабінці та опустити до скриньки.

sproba vynesennis

Спостерігачі викликали оперативно-слідчу групу поліції і хотіли скласти заяву щодо замаху на злочин за сукупністю ч. 1 статті 15, ч. 1 статті 158-1 Кримінального Кодексу  України (замах на злочин не доведений до кінця з причин, що не залежали від волі злочинця).

Однак наразі правохоронці заяву не прийняли.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.