У Кривому Розі розпочалося голосування на позачергових виборах міського голови. За інформацією спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА, голосування на усіх 293 дільницях розпочалося вчасно.

Як повідомив голова Криворізької міської виборчої комісії Павло Гивель, на трьох дільничних виборчих комісіях по одному члену комісій не з’явились на ранкове засідання.

Нагадаємо, що згідно ч. 3, ст. 23 ЗУ «Про місцеві вибори», дільнична виборча комісія утворюється у складі:

1) для малих дільниць - 10-14 осіб;

2) для середніх дільниць - 12-16 осіб;

3) для великих дільниць - 14-18 осіб.

Дільничні виборчі комісії звернулися до районних в місті виборчих комісій з зверненням щодо дострокового припинення повноважень цих членів комісій. Зокрема, таке звернення надійшло до Центрально-Міської РВК від ДВК №121756. За рішенням РВК у цих комісіях будуть проведені заміни.

27 03 akt

Згідно з п. 7 ст. 20 ЗУ «Про місцеві вибори», рішення про дострокове припинення повноважень члена виборчої комісії у зв’язку з внесенням подання про його заміну приймається одночасно з рішенням про включення до складу відповідної виборчої комісії іншого представника від того самого суб’єкта подання із одночасним призначенням цієї особи на відповідну посаду в комісії, яку займав член комісії, повноваження якого достроково припинені.

Зазначимо, що нові члени цих комісій, згідно Закону, зможуть приступити до виконання своїх повноважень лише після складання присяги. Скласти присягу вони зможуть на вечірньому засіданні, яке розпочнеться по завершенні голосування.

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.