Напередодні дня виборів у Кривому Розі Громадянська мережа ОПОРА додала до мобільного застосунку «Місцеві вибори» верифікатор протоколу позачергових виборів Криворізького міського голови. Завантажити додаток або оновити його оновити до версії 2.2.1 можна за посиланням: https://goo.gl/Q1VelI

Завдяки верифікатору протоколу ви можете здійснити низку логічних перевірок даних, які внесені в протокол дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців, на відповідність нормам виборчого законодавства.

Так, сума числа виборців, які отримали бюлетені, та невикористаних виборчих бюлетенів має відповідати кількості бюлетенів, одержаних дільничною виборчою комісією.

dodatok kr r 26 03

dodatok kr r 26 03 2

Нагадаємо, окрім того мобільний застосунок «Місцеві вибори» Громадянської мережі ОПОРА містить низку зручних інструментів для якісного моніторингу виборів, котрі можна застосовувати спостерігачам, журналістам і активним виборцям.

За допомогою додатку ви завжди матимете з собою:

  • Закон «Про місцеві вибори»;
  • Посібник спостерігача за виборами;
  • Зручний класифікатор виборчих порушень та опис покарань;Бланки актів, скарг і заяв щодо виборчих порушень з інструкцією по заповненню.

Мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android - це зручний інструмент кваліфікованого спостерігача, журналіста і активного виборця на місцевих виборах, який доступний кожному власнику мобільного пристрою на операційній системі Аndroid (смартфону, планшету, смартбуку чи нетбуку). Застосунок буде корисним для розуміння основ виборчого процесу, прав і обов’язків усіх суб’єктів виборчого процесу, оперативної фіксації порушень, написання скарг і заяв та своєчасного звернення до відповідних органів.

Завантажуйте мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android через онлайн-мережу додатків «Google Play Store» у вашому пристрої або на сайті.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора; #кривийріг; #kryvyjrih)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.