Заступник голови Ігулецької районної в місті виборчої комісії Володимир Близнюк («Самопоміч») виявив у друкованих агітаційних матеріалах «Криворожанин», що розповсюджуються з наметів на підтримку кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула (самовисування), своє фото. Як стверджує сам пан Близнюк, дозволу на використання фото він не давав.

Як розповів Володимир Близнюк офіційному спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА, своє фото у агітаційних матеріалах на підтримку кандидата Юрія Вілкула він виявив випадково.

Він стверджує, що його фотографія з українським прапором на плечах була зроблена в день повернення з зони проведення АТО, проте дозволу на її використання в агітаційних матеріалах він нікому не давав.

Відео: Громадянська мережа ОПОРА

Володимир Близнюк додав, що уже написав скаргу на ім’я Юрія Вілкула, як кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу, з вимогою прибрати свою фотографію з його агітаційних матеріалів.

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.