Святкуванням Масляної у Кривому Розі скористалися кандидати на посаду міського голови. Зокрема, в місті роздавали повітряні кульки з привітанням від кандидата Юрія Вілкула, а кандидат Інна Іванченко пригостила криворіжан чаєм та млинцями.

Привітати мешканців Кривого Рогу з Масляною у кандидата на посаду міського голови Юрія Вілкула вирішили розмістивши вітання на повітряних кульках.

Такі кульки, з написом «Вітаю з Масляною! Юрій Вілкул» роздавали під час святкування.

kulki vilkil 1

kulki vilkul 2

Фото з соціальної мережі Facebook

Ще один кандидат, самовисуванець Інна Іванченко, після виступу на Народному віче, запросила усіх бажаючих на чай та млинці.

ВІДЕО: Громадянська мережа ОПОРА

Дівчата, які безкоштовно роздавали чай та млинці, підтвердили спостерігачу ОПОРИ, що це від кандидата Інни Іванченко.

ВІДЕО: Громадянська мережа ОПОРА

Такі дії кандидата можна трактувати як порушення ведення передвиборчої агітації, адже згідно ч. 4 ст. 60 ЗУ «Про місцеві вибори», забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора; #кривийріг; #kryvyjrih)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.