У суботу, 12 березня, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували агітаційний банер кандидата-самовисуванця Олега Бойченка, який не містив вихідних даних. За справу взялися криворізькі правоохоронці.

Банер із зображенням Олега Бойченка та символікою ВО «Свобода», членом якого є кандидат, був розміщений на агітаційному наметі, розташованому на площі Визволення в Центрально-Міському районі Кривого Рогу.

Boychenko Police

При детальному огляді виявилось, що банер не містить жодних вихідних даних, передбачених Законом України про «Місцеві вибори».

Зокрема, згідно з ч. 2 ст. 56 Закону України «Про місцеві вибори», друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

За розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без повних вихідних даних передбачена адміністративна відповідальність у відповідності до ч. 2 ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Водночас, відсутність вихідних даних на агітаційних матеріалах може свідчити про їхнє виготовлення за рахунок коштів поза виборчим фондом кандидата.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА викликали поліцію, котра зафіксувала факт порушення та прийняла відповідну заяву. Правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення. Справа буде розглядатися у Центрально-Міському суді Кривого Рогу 16 березня о 9.00.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора; #кривийріг; #kryvyjrih)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.