У неділю, 13 березня, спливає термін передачі попереднього списку виборців від органів ведення Державного реєстру виборців до дільничних виборчих комісій. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА дізналися, коли  в кожному з районіі Кривого Рогу відбудеться передача списку виборців.

Згідно з ч. 2 ст. 30 Закону України «Про місцеві вибори», не пізніш як за 13 днів до дня голосування (тобто до 13 березня) орган ведення Державного реєстру виборців у приміщенні, в якому він розташований, передає попередній список виборців на паперовому носії та виготовлені іменні запрошення відповідній дільничній виборчій комісії.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що Закон чітко регламентує процедуру передачі списків виборців. Згідно з ч. 2 ст. 30 Закону України «Про місцеві вибори», від імені ДВК попередній список виборців отримують не менше трьох членів цієї комісії - представників різних суб’єктів подання, уповноважених на це її рішенням, одним з яких повинен бути голова комісії, а в разі неможливості - заступник голови або секретар комісії. Про передачу попереднього списку виборців складається акт за формою, встановленою Центральною виборчою комісією, у двох примірниках. Один примірник акта зберігається в органі ведення Державного реєстру виборців, інший - у дільничній виборчій комісії.

Крім того, як наголошують у органах ВДРВ, представникам ДВК, які отримуватимуть списки виборців, необхідно мати при собі оригінал паспорту та печатку ДВК.

- Закон передбачає складання акту про передачу попереднього списку виборців, а в акті є місце для печатки ДВК. Тому ми просимо членів ДВК мати при собі печатку. Також їм необхідно мати оригінали паспортів для встановлення особи, - пояснила голова ВВДРВ Тернівського району Людмила Костіна

Як повідомили спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА у відділах ВДРВ, передача списків виборців відбудеться 12 та 13 березня:

  • Саксаганський район – 12 березня з 8.30
  • Дзержинський район – 12 березня з 9.00
  • Тернівський район – 12 березня з 9.00
  • Інгулецький район – 12 березня з 10.00
  • Центрально-Міський район – 12 березня з 10.00
  • Жовтневий район – 13 березня, впродовж дня
  • Довгинцівський район – 13 березня, впродовж дня

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.