Моніторинг та аналіз виборчих процесів в Україні є одним з пріоритетних напрямків діяльності Всеукраїнської громадської організації “Громадянська мережа ОПОРА”.

ОПОРА здійснює громадське спостереження за виборчим процесом з метою забезпечення якісної, незаангажованої оцінки всіх етапів підготовки та проведення виборів, а також запобігання порушенням виборчого законодавства.

Починаючи з 6 лютого, Громадянська мережа ОПОРА проводить спостереження за позачерговими виборами Криворізького міського голови. Кампанія триватиме до офіційного оприлюднення результатів волевиявлення громадян у порядку, передбаченому Законом “Про місцеві вибори”.

Керуючись принципами відкритості та конструктивності, ОПОРА здійснює моніторинг виборчої кампанії незалежно та незаангажовано, залишаючись рівновіддаленою від усіх політичних сил та суб’єктів виборчого процесу.

Значний суспільний інтерес до позачергових виборів Криворізького міського голови ставить перед ОПОРОЮ високу планку щодо професіоналізму залученої команди до громадського спостереження. Лише практичний досвід є запорукою успішної та ефективної роботи, що опосередковано сприятиме забезпеченню чесних та демократичних виборів. Довіра до результатів спостереження є спільною відповідальністю команди на місці та мережі в цілому. Зважаючи на високі вимоги, які ставить організація до своїх спостерігачів, ми не залучаємо до моніторингу представників політичних партій або осіб, пов’язаних з кандидатами, та не проводимо з ними спільні кампанії.

Здійснюючи довготермінове спостереження від старту виборчої кампанії до оголошення результатів та короткотермінове спостереження в день голосування на виборах міського голови Кривого Рогу, Громадянська мережа ОПОРА не потребує залучення коштів від громадян, не займається збором пожертв чи фінансової допомоги. Забезпечення моніторингової кампанії здійснюється виключно за підтримки наших міжнародних партнерів, які поділяють цінності ОПОРИ та розуміють важливість демократичних виборів, зокрема Агенції з міжнародного розвитку США (USAID).

Всеукраїнська громадська організація “Громадянська мережа ОПОРА” не проводить кампаній зі збору коштів для організації та проведення громадського спостереження на позачергових виборах міського голови Кривого Рогу та не приймає жодних анонімних дарунків.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора; #кривийріг; #kryvyjrih)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.