Дніпропетровська обласна партійна організація політичної партії "Партія простих людей Сергія Капліна" провела конференцію з метою висування кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу з недотриманням виборчого законодавства щодо інформування про час проведення зборів.

1 березня 2016 року до Криворізької міської виборчої комісії надійшло повідомлення від партії «Партія простих людей Сергія Капліна» про проведення зборів партійної організації з висування кандидата на посаду Криворізького міського голови. У повідомленні було зазначено дату та місце проведення зібрання, однак інформація про час була відсутня.

Povidomka DOPP

Відповідно до ч. 5 ст. 37 ЗУ "Про місцеві вибори" про дату, час і місце проведення зборів (конференції) з метою висування кандидатів місцева організація партії повідомляє у письмовій формі відповідну територіальну виборчу комісію не пізніш як за день до дня проведення зборів (конференції). На таких зборах (конференції) мають право бути присутніми члени відповідної територіальної виборчої комісії. Про дату, час і місце проведення зборів (конференції) з метою висування кандидатів місцева організація партії також повідомляє засоби масової інформації.

2 березня о 12:08 спостерігач ОПОРИ зателефонувала за вказаним у повідомленні номером телефону. Представник партії повідомила, що збори були проведені сьогодні, 2 березня, о 9:00. Однак вона не надала інформацію про рішення делегатів, зазначивши, що ім'я кандидата осередок зможе повідомити після реєстрації заяви. На офіційному сайті партії http://pplsk.org.ua також відсутня будь-яка інформація про проведення зборів.

02 03 Kaplin2

Таким чином, члени виборчої комісії, представники ЗМІ та офіційні спостерігачі були позбавлені можливості бути присутніми на зборах місцевої організації  політичної партії "Партія простих людей Сергія Капліна".

Нагадаємо, що відповідно до вимог п. 4 ч. 1 ст. 38 ЗУ "Про місцеві вибори", рішення зборів (конференції) місцевої організації партії про висування кандидатів у депутати від цієї місцевої організації партії, повинно бути підписане керівником місцевої організації партії та засвідчене печаткою місцевої організації партії або відповідної організації партії вищого рівня, а також погоджене центральним керівним органом партії, що засвідчується підписом керівника та печаткою цієї партії (із зазначенням найменування центрального керівного органу партії, номера та дати прийняття відповідного рішення, яке не додається).

Зауважимо, що термін, відведений ЗУ "Про місцеві вибори" подання заяв на реєстрацію кандидатів на посаду міського голови,  завершується сьогодні о 24:00.

Моніторинг парламенту| Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора; #кривийріг; #kryvyjrih)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.