У протоколах про підсумки голосування та про встановлення результатів голосування з виборів депутатів Межирицької сільської ради відсутні дані, передбачені законодавством.

На своєму засіданні Межирицька ТВК склала протоколи про підсумки та результати голосування, які не містять даних, передбачених законодавством. Зокрема, дані в протоколах об’єднані по дільницям, а не по округам. Таким чином в протоколах відсутня інформація про: кількість виборців у одномандатних округах, кількість виготовлених та виданих бюлетенів, кількість невикористаних бюлетенів та ін.

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА звернув увагу комісії на невідповідність протоколів. На даний час Межирицька комісія усуває виявлені недоліки і виготовляє уточнені протоколи по кожному виборчому округу з виборів депутатів Межирицької сільської ради.

Нагадаємо, до протоколу про підсумки голосування окремо по кожному виборчому округу з відповідних місцевих виборів вносяться такі відомості:

1) кількість виборчих бюлетенів, одержаних дільничними виборчими комісіями;

2) кількість виборців, включених до списків виборців на виборчих дільницях;

3) кількість виборців, внесених до витягів із списку виборців для голосування за місцем перебування на виборчих дільницях;

4) кількість невикористаних виборчих бюлетенів;

5) кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені у приміщенні для голосування;

6) кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені за місцем перебування;

7) загальна кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені;

8) кількість виборців, які взяли участь у голосуванні;

9) кількість виборчих бюлетенів, що не підлягають врахуванню;

10) кількість виборчих бюлетенів, визнаних недійсними;

11) кількість голосів виборців, поданих за кожного кандидата у депутати в одномандатному виборчому окрузі, за кожного кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости;

12) загальна кількість голосів виборців, поданих за кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости.

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.