У селищі Петриківка  дільнична  виборча комісія №120379  хотіла використати для голосування лише одну переносну (малу) виборчу скриньку, через ушкодження іншої.

Dnipropetrovska 20171029 379skryn

Під час ранкового засідання дільничної виборчої комісії з'ясувалося, що одна переносна виборча скринька має тріщину. Члени комісії вирішили її не використовувати і не вкидати контрольний талон. Після зауваження спостерігача ОПОРИ, тріщину заклеїли і скриньку підготовили, відповідно до вимог Закону.

Згідно з частиною 3 статті 76 Закону України "Про місцеві вибори" кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок.

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.