Довгинцівська районна територіальна виборча комісія позбавила депутата від ВО “БАТЬКІВЩИНА” Миколу Парфенова мандата. Депутат наголошує на підробці документа та звертається до прокуратури.

Депутат новообраної Довгинцівської районної в Кривому Розі ради Парфенов Микола Анатолійович (ВО “БАТЬКІВЩИНА”) дізнався від Довгинцівської районної в Кривому Розі виборчої комісії, що він склав мандат депутата. Комісія без його участі розглянула заяву від його імені і за схожим на його власний підписом, і задовольнила її.

Цікаво те, що Микола Парфенов став депутатом неочікувано, адже зайняв у виборчому списку ВО "БАТЬКІВЩИНА" далеке 23 місце. За результатами голосування до Довгинцівської райради пройшло троє осіб, однак третій в списку депутат склав свій мандат. Наступні після нього 19 кандидатів по черзі ставали депутатами й складали мандати. Коли черга дійшла до Миколи Парфенова, райнна ТВК його спочатку привітала з набуттям депутатських повноважень, але за два дні 20 листопада 2015 року забрала в нього мандат, начебто, за його ж заявою. 24-м у рейтинговому списку був Андрій Клименко. Він і став депутатом Довгинцівської райради, посунувшись на 3 місце.

Микола Парфенов заявляє, що начальник штабу Довгинцівської "Батьківщини" ще до виборів пропонував йому написати заяву про відмову від мандату, але той відмовився.

Микола Парфенов звернувся до прокуратури і поліції за фактом підроблення його заяви.

foto 06.12.2015 KR Pozbavili mandatu 2

 foto 06.12.2015 KR Pozbavili mandatu

 

За коментарями звертайтеся:
прес-служба  Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380994263118
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)                                                                                                                        

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбуваються 25 жовтня, 15 і 29 листопада 2015 року, починаючи з 5 вересня. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. ОПОРА здійснюватиме паралельний підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях Красноармійська, а також якісне спостереження на більшості виборчих дільниць Маріуполя. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.