20 листопада Херсонська міська виборча комісія своїм рішенням достроково припинила повноваження  Комсомольської районної у місті виборчої комісії.

Таке рішення було прийняте на підставі неодноразового  грубого порушення Закону України «Про місцеві вибори» Комсомольською районною виборчою комісією, а саме неодноразове невиконання рішення вищестоящої комісії – Херсонської міської виборчої комісії (№ 101 від 15.11.2015), щодо виправлення арифметичної помилки у протоколі про підсумки голосування з виборів депутатів Херсонської міської ради в межах територіального округу №24 шляхом складання «Уточненого» протоколу.

Керуючись ст..22, ч.17 ст.27, ч.ч.4, 5 ст.84, ч.ч. 3,6 ст.29 ЗУ «Про місцеві вибори» Херсонська міська виборча комісія прийняла рішення про дострокове припинення повноважень Комсомольської районної в місті виборчої комісії. Політичним партіям – суб’єктам виборчого процесу потрібно було зробити подання на створення нового складу районної ТВК до 22 листопада, новообраному складу виборчої комісії скласти протокол з позначкою «Уточнений». Цим протоколом має бути виправлена  арифметична помилка, в результаті якої були викривлені результати голосування по виборчому округу №24 щодо результатів голосування за  кандидата в депутати від ВО «Батьківщина» Ларису Леонову - по протоколах з дільничних виборчих комісій вона набрала 12,26% голосів виборців по округу, а в протоколі ТВК зазначено – 10, 2581%.

Своє право стати депутатом кандидатка відстояла у суді – на її користь винесли рішення Херсонський окружний адміністративний суд та Одеський апеляційний адміністративний суд.

Коментар з цього питання спостерігачеві ОПОРИ надав член Херсонської міської виборчої комісії Артем Сопов.

 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:                                              
                                                                               
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.