Кандидати на посаду Житомирського міського голови Сергій Сухомлин від партії Блок Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ» та Любов Цимбалюк від ВО «Батьківщина» подали до міської виборчої комісії фінансові звіти про використання коштів виборчих фондів. Найбільшу частину витрат було орієнтовано на використання засобів масової інформації.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала фінансові звіти кандидатів.

Сергій Сухомлин, який став міським головою, на виборчу кампанію другого туру  витратив 619 тис. 535 грн. З них найбільше – 301 тис. 138 грн  на використання засобів масової інформації.

Витрати Любові Цимбалюк становили 414 тис. 376 грн, з яких 220 тис.492 грн. кандидатка витратила на використання засобів масової інформації.

І
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:                                                                                                                             

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.